Filem Badang Lakonan Dato Alif Syukri Teruk Dicemuh Selepas Sehari Ditayangkan! Mari Lihat Kecaman & Komen Netizen Tentang Filem Beliau! Huhuhu…

Review Dari FB Movie Star kami kongsikan pengalaman antara viewers awal filem badang. Korang yg bercadang nak pergi tengok tu, selamat berhibur la ye.

MOVIE STAR

Badang (2018) – Review

3.5/10: sebuah kisah ‘adiwira’ yang dungu dan bebal.

Skrip syok sendiri

Pacing ke laut

Filem ini tak ada arah tuju dan plot.

Voice-over dubbing pun kena jerit-jerit

Aliff Syukri berlakon jadi diri nya sendiri, which is totally wrong!

Dialogue pun level drama waktu maghrib tv3 which is a fricking soap opera punya level.

Fasha Sandha berlakon pon cam tak nak berlakon.

Fauzi Nawawi throw some good dialogue and pun ( lemang basi, etc)

Pelakon-pelakon tambahan pun berlakon overreacting tahap cringed, cuba nak tiru gaya KL gengster tapi gagal.

Kesan CGI yang sememangnya fake dan rendering nya pula macam kerja student baru nak belajar kesan khas.

Secara keseluruhan Badang adalah sebuah ‘mindless entertainment’ punya cerita, di mana untuk menikmati filem seperti ini, anda dinasihatkan untuk meninggalkan akal fikiran dan jiwa anda di luar dewan panggung wayang.

Ps. Gambar sebagai bukti yang aku beli tiket, dan tengok secara halal.

Dipetik dari Nazher Khan

Mari lihat komen komen penonton yang lain. Apa kata mereka, Tapi rata-rata yg masih belum tonton pon dah kecam teruk..

Harap Prof & Dato Dapat Bersabar, Nasihat Kami Kuat kan Semangat & Bertabahlah.

Apa pun sebelum kita boleh komen dan beri review atau rating tu. Better kita tengok dulu dengan mata kepala kita sendiri. Baru syok nak bagi komen. Baru legit.

Semoga Maju Jaya ‘Badang’

Mari Baca Dan Kongsikan, Semoga anda semua terhibur.

Artikel & Susunan : FB Viralmania

Credit: FB MovieStar